Lieve beste vriendin

Lieve beste vriendin,

Wat fijn dat je zelfs nu midden in de nacht een luisterend oor biedt. Wat fijn dat je zo lief en begripvol reageert op mijn verhalen. Dat jij, als vriendin er altijd voor me bent.

Wat fijn dat je me af en toe eens aanspreekt, whatsappt en me sterkte wenst op bijzondere dagen. Wat fijn dat je me met rust laat als ik dat vraag. Zo bijzonder als je toch na een weekje een appje stuurt met de vraag hoe het met me gaat, dat je aan me denkt of dat je toch even jou verhalen van de hele week kwijt wil. In plaats van dat je me boze appjes stuurt waarom ik je niet genoeg aandacht heb gegeven op mijn papa’s crematie, ben jij daar voor mij wanneer ik er behoefte aan heb. “Ik ben nu even bijzaak”, vertel je me vaak. In plaats van dat je je genegeerd voelt omdat ik me ontzettend rot voel kom je spontaan even langs voor een kopje thee. In plaats van dat je me niet meer ziet als een vriendin omdat ik geen behoefte heb om uit te gaan o.i.d. Vraag je me mee om weer stapje voor stapje een sociaal leven op te bouwen.

Ik kan je vertrouwen, ik kan bij je uithuilen, je troost me in plaats van dat je ongemakkelijk naar me kijkt wanneer ik je vertel hoe slecht het met me gaat. Je slaat een arm om me heen als ik moet huilen en je vraagt wat je voor me kunt doen. Je vertelt de nieuwe roddels van de omgeving en we lachen samen om de stomste dingen. Ja lieve vriendin, bij jou kan ik mezelf zijn. Want jij bent er voor mij in voor en tegenspoed.

Helaas, lieve beste vriendin, ben je slechts een droom, een verzinsel, een ideaalbeeld. In de werkelijkheid ben je nergens, je bestaat niet en bent dus onvindbaar.

Ik hoop je ooit nog eens te ontmoeten, lieve beste vriendin. Je zal me goed doen, dat weet ik zeker.

Heel veel liefs,
Sophie

image

Heb jij een beste vriendin?, (zo ja) voor welke ‘actie’ ben je haar enorm dankbaar voor? 

15 comments

  1. Prachtig geschreven. Jij omschrijft echt de perfecte beste vriendin. Ik heb die wel gehad, maar op dit moment wonen mijn vrienden echt te ver weg. Ik hoop dat je jouw beste vriendin snel zult vinden.

    1. Oh wat ontzettend lief! En wat fijn dat je het genot van het hebben van een echte vriendin hebt ervaren! Ik hoop dat het goed blijft gaan ook al wonen ze zo ver weg!

  2. Wat mooi en begrijpelijk! Ik denk dat iedereen in welke omstandigheden dan ook op zoek is naar zo’n vriendin! En ik weet zeker dat je ooit zo’n beste vriendin tegen komt of wie weet in de vorm van een vriendje (:

  3. Wauw, wat heb je dit prachtig geschreven! Zo ontroerend… Ik dacht echt eerst ‘wauw, wat fijn dat ze zo’n goede vriendin heeft waar ze bij terecht kan’… Ik hoop voor jou dat je ze op een dag echt tegenkomt.

  4. Amai, ik schrok. Ik was zo blij voor je dat je terecht kan bij zo’n lieve beste vriendin. Tot ik plots de laatste zinnen van je verhaal las. Wat een klap. (Alweer prachtig geschreven trouwens) Het is zo jammer dat je niet echt iemand hebt waar je steeds bij terecht kan! Dat is erg belangrijk in een periode zoals die waar je nu inzit. Het is natuurlijk niet hetzelfde als een beste vriendin, maar je mag me altijd een mailtje sturen als je er nood aan hebt! ik wil er zeker voor je zijn.

Als je graag wilt reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s